Nieuws

22 november 2022

Zesdeklassers leren reanimeren

Vrije basisschool Heist-Centrum
Hartfalen leren herkennen, de hulpdiensten verwittigen en reanimatie toepassen kwam allemaal aan bod tijdens de les. Rustig handelen in nood, dat kun je best al vroeg leren.
18 november 2022

Boekenbeurs

Vrije basisschool Droomboom Itegem
Boeken lezen, boeken lezen, ge hebt daar niks voor te vrezen. Boeken kiezen, boeken kiezen, ge hebt hier niks te verliezen. Boeken lezen is ni stoem, boekenbeurs in Iteg(o)em!
14 november 2022

Veilig leren fietsen met VR-bril

alle basisscholen
Alle leerlingen van het 6de leerjaar oefenden virtueel in het verkeer met behulp van een VR-bril. In deze nagebootste omgeving konden de leerlingen onder begeleiding van de ICT-coördinatoren kennismaken met VR en veilig leren fietsen.
7 oktober 2022

Putse scholen beloond

Vrije Basisschool Maria Middelares - Beerzel
Operatie Proper is een beloningssysteem waarbij scholen een duwtje in de rug krijgen om zwerfvuil duurzaam aan te pakken.
3 oktober 2022

Een school die leeft, doet bewegen

Heilig Hart van Maria Berlaar
Een loopwedstrijd tijdens de lesuren? LO-leerkrachten van het Heilig Hart van Maria Berlaar regelen het allemaal.
27 september 2022

De tuinmoekes worden gevierd

Vrije basisschool Putte
Vrije Basisschool Putte huldigde haar ‘Tuinmoekes’. Deze vrijwilligers, die met een tiental zijn, helpen mee in de moestuintjes van de school.
22 september 2022

Operatie Proper

Vrije basisschool Putte
De vrije basisschool van Putte werd door het gemeentebestuur van Putte beloond met een cheque voor hun inspanningen rond zwerfvuil en sluikstorten. Ze organiseerde een opruiming en gaven aandacht aan het thema.
12 september 2022

Nieuwe naam en directeur

Vrije Basisschool Sint-Guibertus Itegem
Op 1 september begon de school in Itegem niet enkel met een nieuwe naam en nieuw logo, maar ook met een nieuwe directeur.
6 september 2022

Basisschool Hallaar start het schooljaar als ‘basisschool De Merel’

Vrije Gemengde Basisschool Hallaar
De Vrije Gemengde Basisschool Hallaar heet voortaan basisschool "De Merel". Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk een nieuw logo en binnenkort ook een nieuwe website.